Koelwagen gebruiken? De voordelen op een rijtje

Koelwagens zijn een onmisbaar hulpmiddel voor bedrijven die voedsel, medicijnen of andere temperatuurgevoelige goederen vervoeren. Koelwagens zorgen ervoor dat de voedselwaren op een veilige manier worden vervoerd zonder dat temperaturen boven een bepaalde limiet komen. Bovendien worden producten op een professionele manier geleverd, waardoor je als bedrijf voordelen ondervindt. Daarbij is het ook nog eens erg gezond als producten gekoeld blijven. In deze blog geven we een aantal voordelen van een koelwagen.

Flexibiliteit

Het gebruik van een koel bakwagen met laadklep biedt bedrijven meer flexibiliteit en efficiëntie. Omdat koelwagens specifieke temperaturen kunnen aanhouden, kunnen ze ook voor andere producten worden gebruikt. De meeste koelwagens zijn uitgerust met de nieuwste technologieën voor het monitoren van de temperatuur, waardoor ze zeer accurate resultaten kunnen leveren. Hierdoor kan je ook vanuit buiten de koelwagen gemakkelijk in de gaten houden hoe bijvoorbeeld te temperatuur binnen is.

Besturing

Een ander voordeel van het gebruik van een bakwagen koeling is dat ze tegenwoordig eenvoudig te besturen zijn. Een chauffeur kan de koelwagen besturen met behulp van een knopbediening of een computergestuurde monitor. Dit betekent dat koelwagens gemakkelijk kunnen worden ingezet voor verschillende vervoersstrategieën.

Energie-efficiënt

De laatste voordelen van het gebruik van koelwagens zijn dat ze zeer energie-efficiënt zijn. Koelwagens kunnen worden voorzien van verschillende energiebesparende systemen, waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Bovendien kunnen koelwagens worden gebruikt om de gekoelde lading te verplaatsen over lange afstanden, waardoor er nog meer energie kan worden bespaard. 

Waarvoor gebruik je koelwagens?

Hieronder staan een aantal manieren waarvoor je koelwagens kunt gebruiken:

  1. Het bewaren van voedsel en dranken. Koelwagens zijn uitermate geschikt om voedsel, bijvoorbeeld sandwiches en pizza’s, en drankjes, zoals frisdrank en bier, op een veilige temperatuur te houden.
  2. Het transporteren van voedsel. Je kunt voedsel gemakkelijk vervoeren door het in een koelwagen te plaatsen. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel bederft of dat er voedselvergiftiging optreedt.
  3. Het verhuren van koelwagens. Je kunt de koelwagen ook verhuren aan mensen die koelruimte nodig hebben. Er zijn speciale koelwagens die bedoeld zijn voor korte of lange termijn verhuur.
  4. Het koelen van producten. Koelwagens zijn ook uitermate geschikt om producten, zoals bloemen, groenten, fruit en vis, te koelen. Dit is vooral nuttig voor bedrijven die producten op korte termijn willen vervoeren naar een andere locatie.
  5. Het transporteren van medische producten. Koelwagens kunnen ook worden gebruikt voor het vervoer van medische producten zoals bloedmonsters, medicijnen en vaccins. Dit is een geweldige manier om de temperatuurconstante te houden voor de producten.