Dit neem je mee op een stedentrip… en dit niet!

Stedentrips, de perfecte manier om aan de eentonigheid van alledag te ontsnappen en nieuwe plaatsen te verkennen. Maar voordat je je koffers pakt en op pad gaat, zijn er een paar dingen die je moet weten over wat je wél en beter niet mee moet nemen op je stadsavontuur.

Eerst en vooral: laat het aanrecht thuis. We snappen het, je wilt voorbereid zijn op elke situatie die zich kan voordoen, maar onnodige spullen meenemen maakt je alleen maar zwaarder (letterlijk). Richt je liever op het inpakken van veelzijdige spullen die je kunt combineren en laat de grote spullen achterwege.

De essentials

Nu, over het essentiële. Hier zijn een paar items die je altijd moet meenemen op een stedentrip:

Comfortabele schoenen

Je zult veel lopen, dus zorg dat je voeten het naar hun zin hebben! Laat de hoge hakken thuis en kies voor sneakers of comfortabele platte schoenen.

Een lichtgewicht jas

Zelfs als je een zonnige bestemming bezoekt, kan het weer onvoorspelbaar zijn. Neem een lichtgewicht jas of vest mee dat je gemakkelijk kunt aantrekken als de temperatuur daalt.

Een cross-body tas

Houd je handen vrij en je spullen dichtbij met een cross-body tas. Bonuspunten als de tas een rits of andere beveiliging heeft om zakkenrollen te voorkomen.

Een draagbare oplader

Je telefoon is je reddingslijn tijdens je stadsavontuur, dus zorg ervoor dat hij opgeladen blijft met een draagbare oplader.

Een herbruikbare waterfles

Gehydrateerd blijven is essentieel, vooral als je veel loopt. Neem een herbruikbare waterfles mee om de hele dag bij te vullen en geld te besparen op flessen water.

Dingen die je beter niet kunt meenemen

Nu de spullen die je beter kunt thuislaten:

Dure sieraden

Laat de bling thuis om geen ongewenste aandacht van zakkenrollers te trekken.

Een zware camera

Hoewel het verleidelijk is om je DSLR mee te nemen, kun je die beter thuislaten en je telefooncamera gebruiken. Die is lichter, draagbaarder en wordt minder snel gestolen.

Te veel kleren

Vergeet niet dat je altijd de was kunt doen of kleding kunt kopen op je reis als dat nodig is. Pak niet te veel in en maak van je koffer geen nachtmerrie om mee te nemen.

Grote toiletartikelen

Kies voor toiletartikelen op reisformaat om ruimte te besparen en TSA-hoofdpijn te voorkomen.

Een negatieve houding

Een citytrip draait om het verkennen van nieuwe plaatsen en het uitproberen van nieuwe dingen. Laat je negatieve houding thuis en geniet van het avontuur!

Ziezo – een paar tips over wat je wel en niet moet meenemen op je stadsavontuur. Vergeet niet dat het belangrijk is om licht en slim in te pakken, en met een open mind. Goede reis!