Grillplaat bestellen: 7 tips voor de perfecte BBQ-avond!

De zon schijnt, de dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Het is weer tijd voor een gezellige BBQ-avond met vrienden en familie! Om er een succes van te maken, geven we je graag 7 handige tips om een grillplaat te bestellen en je BBQ-avond perfect voor te bereiden.

1. Kies de juiste grillplaat voor jouw behoeften

Voordat je een grillplaat bestelt, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Er zijn verschillende soorten grillplaten, afmetingen en materialen om uit te kiezen.

a. Verschillende soorten grillplaten

Er zijn drie belangrijke soorten grillplaten: gas, elektrisch en houtskool. Gasgrillplaten zijn snel op temperatuur, makkelijk in gebruik en goed te regelen qua temperatuur. Elektrische grillplaten zijn energiezuinig en veilig, maar geven geen authentieke BBQ-smaak. Houtskoolgrillplaten geven die heerlijke rokerige smaak, maar zijn lastiger in gebruik en nemen meer tijd in beslag. Kies dus de grillplaat die het beste bij jouw wensen past.

b. Afmetingen en materiaal

Grillplaat bestellen? Houd rekening met de afmetingen en het materiaal. Kies een formaat dat past bij de hoeveelheid mensen die je verwacht. Qua materiaal zijn gietijzer, plaatstaal en roestvrijstaal populaire keuzes. Gietijzer houdt warmte goed vast, plaatstaal is lichtgewicht en roestvrijstaal is duurzaam. Kies het materiaal dat het beste bij jouw situatie past.

2. Bereid je BBQ-avond goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een boodschappenlijst en voldoende zitplaatsen, zodat iedereen kan genieten van de gezelligheid.

a. Maak een boodschappenlijst

Bedenk van tevoren wat je allemaal nodig hebt voor je BBQ-avond en maak een boodschappenlijst. Denk aan vlees, vis, groenten, sauzen, kruiden, drankjes en eventuele decoratie. Zo voorkom je dat je op het laatste moment nog naar de winkel moet rennen.

b. Zorg voor voldoende zitplaatsen

Om te zorgen dat iedereen kan genieten van de BBQ-avond, is het belangrijk om voldoende zitplaatsen te regelen. Denk aan stoelen, kussens, bankjes of zelfs een picknickkleed voor een gezellige sfeer.

3. Creatieve en smakelijke recepten voor de grill

Een geslaagde BBQ-avond valt of staat met heerlijke gerechten. Zorg voor een goede mix van vlees, vis en vegetarische opties en vergeet de bijgerechten en sauzen niet.

a. Vlees, vis en vegetarische opties

Variatie is het toverwoord. Kies voor verschillende soorten vlees, zoals kip, rund en varken. Visliefhebbers zullen smullen van gegrilde zalm, garnalen of tonijn. En vergeet de vegetariërs niet met bijvoorbeeld gegrilde groenten, halloumi of vegaburgers.

b. Heerlijke bijgerechten en sauzen

Maak je BBQ-avond compleet met smakelijke bijgerechten en sauzen. Denk aan een frisse salade, knapperig stokbrood, aardappelsalade of gegrilde maïskolven. Zelfgemaakte sauzen zoals knoflooksaus, cocktailsaus of tzatziki maken het helemaal af. Grillplaat bestellen en aan de slag gaan maar! Veel plezier met je perfecte BBQ-avond!