Je kan niet meer om de tweewieler heen!

Een fiets is natuurlijk oer-Hollands. En dus kan het zomaar zo zijn dat je jezelf wilt trakteren op een nieuw exemplaar omdat je oude na veel gebruik toe is aan vervanging. Dan kan je maar beter voor een e-bike kiezen. Elektrische fietsen zijn hartstikke populair en dat is niet zonder reden. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Gemakkelijker fietsen

Met een e-bike word je ondersteunt door een motor. Dus als je ver moet fietsen of een heuvel op moet, heb je een ingebouwde hulp in de fiets. Je bent hierdoor veel sneller op de plaats van bestemming en dat zonder dat je er extra moeite voor hoefde te doen. Zo kan je meer genieten van de lichte beweging en het buitenzijn.

Sneller op je bestemming

Doordat je gemakkelijker kunt fietsen, ben je dus ook sneller op je bestemming omdat je met een beetje moeite best wel wat snelheid haalt. Tot wel 25 kilometer per uur! Hierdoor kun je gemakkelijk afstanden afleggen die je normaal gesproken met de auto zou doen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je zal met een van de Cortina e bike fietsen dus ook sneller de auto laten staan.

Goed voor je gezondheid

Hoewel een e-bike je helpt bij het fietsen, betekent dit niet dat je helemaal niet meer hoeft te trappen. Je blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor het trappen en kunt zelf bepalen hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Hierdoor blijf je in beweging. Daarnaast begeef je je, zeker als je vaker de fiets pakt, ook meer in de buitenlucht en dat is ook goed voor de gezondheid. Helemaal nu de zon zich vaker laat zien!

Geschikt voor verschillende doeleinden

Je kunt, zoals gezegd, gemakkelijk lange fietstochten maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vermoeidheid of tegenwind. Bovendien zijn er ook e-mountainbikes en e-racefietsen beschikbaar. De e-bike zorgt gewoon voor een veel lagere drempel om ook recreatief fietsen op te pakken. Toch op zoek naar een leuke stadsfiets? Kijk dan eens naar een Sensa fiets.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Met een e-bike draag je bij aan een beter milieu. Bovendien is de productie van een e-bike minder belastend voor het milieu dan die van een auto, die winst heb je dus al meteen bij de aanschaf in de pocket! En je verbruikt ook nog eens geen benzine zodra je een ritje gaat maken.