Doe een game cadeau

Een cadeau vinden is altijd lastig. Maar als iemand een uitgesproken hobby heeft, kan het juist een makkie zijn. Bijvoorbeeld voor gamers! In deze blog geef ik je wat tips zodat je het perfecte game-cadeau kunt kiezen voor je vrienden en familie. Lees je mee?

De persoon zelf

Maar waar moet je beginnen als het om het uitzoeken van de juiste game gaat? Kijk naar de games die hij of zij, de ontvanger, vaak noemt en in welke genres deze vallen. Zo krijg je een beetje een idee. Als je echt niet weet wat je moet kiezen, dan kan je een PlayStation kaart kopen. Hiermee heeft de gamer toegang tot een online winkel of tot online spellen met anderen. Zo kan hij of zij iets uitzoeken dat die leuk vindt. Een gegarandeerd succes dus. Je kan eenvoudig zo’n kaart of PlayStation plus kopen via het internet.

Oog voor detail

En zelfs als je denkt te weten welke games geschikt zijn als cadeau voor de persoon die jij voor ogen hebt, dan moet je nog wel weten op welke medium, ofwel console, zij spelen. Niet alle games werken op alle consoles. Vaak wel, maar niet altijd. Je wilt natuurlijk niet dat je uiteindelijk een game geeft waar de ontvanger niets mee kan. Check ook of het spel dat je voor ogen hebt, dus past bij de console. Soms weten we de console maar hebben we een specifiek spel voor ogen en lezen we over compatibiliteit specificaties heen. Dan kom je er ineens achter dat juist dat spel niet door de console ondersteunt wordt!

Games van het moment

Populaire games zijn altijd een goede keuze. Er is immers vaak een reden waarom ze zo populair zijn: ze zijn heel goed. Zeker games die populair zijn maar al een poos uitgebracht zijn, hebben die kwaliteit. Maar wellicht wil je niet gaan voor iets dat al lang bestaat, omdat je verassend wilt zijn of misschien omdat de ontvanger de populairste games al heeft. Nieuwe spellen bieden vaak de nieuwste beelden, technische ervaringen en nog veel meer.

Games van vroeger

Retro games zijn ook een populaire keuze als cadeau. Ze bieden een tripje naar het verleden en de herinneringen aan de games die we vroeger speelden. Denk aan games als Super Mario Bros, The Legend of Zelda en Donkey Kong. Ook deze games kan je in een nieuwer jasje vinden, dus het is maar net hoe ‘retro’ je wilt gaan.